Wil je meer weten over de bereikbaarheid van het festivalterrein, hoe er te geraken of waar je eventueel kan blijven overnachten? Dan is deze pagina the place to be.

Festivalterrein

De ingang van het festivalterrein kan je terugvinden aan het NMBS station Essen (Stationsstraat / Spoorwegstraat) ter hoogte van Café Rex. Dit is de énige in- en uitgang van het terrein.

Bereikbaarheid

We adviseren natuurlijk om zo veel als mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Moest je met de auto afzakken naar ROCK ‘N REX dan zijn er een aantal parkeermogelijkheden in de buurt van het terrein.

Openbaar vervoer

Café Rex en het festivalterrein liggen aan het NMBS-station Essen. Met de trein kan je eenvoudig van Antwerpen of Roosendaal naar Essen reizen (L-trein in het weekend). De Lijn bedient ook de halte aan het station met Lijn 444 (Wuustwezel – Gooreind – Maria-ter-Heide – Essen), Lijn 448 (Brecht – Wuustwezel – Essen), 675 (Stabroek – Kalmthout – Essen) en Lijn 676 (Kapellen – Kalmthout – Essen).

Voor actuele informatie kijk je best op de desbetreffende sites van De Lijn en NMBS

Met de fiets of te voet

Er is een ruime fietsparking aanwezig aan het treinstation Essen, zowel rechts als links van het gebouw. Voor de veiligheid vragen we om je fiets niet op de openbare weg te stallen, maar in de voorziene rekken. Hou er rekening mee dat er géén doorgang is door de Spoorwegstraat (kruispunt Veldweg, Kerkstraat richting Café Rex), ook niet voor voetgangers.

Met de auto

Als je met de auto naar het festival komt kan je kiezen uit volgende parkings:

  • Parking Station Essen (Handelstraat, Essen)
  • Parking Kerk Statie (thv Sint-Antoniusplein 19/Kerkstraat, Essen)
  • Parking Chiro (schuin over Kerk Statie, thv Kerkstraat 62, Essen)
  • Parking Sportpark Hemelrijk (thv. Moerkantsebaan 34, Essen)

We vragen natuurlijk hier ook om reglementair te parkeren en de overlast voor de buurt te beperken tot het absolute minimum.

Hou er rekening mee dat er géén doorgang is door de Spoorwegstraat (kruispunt Veldweg, Kerkstraat richting Café Rex), ook niet voor voetgangers.

Overnachten

Moest je een (verre) verplaatsing ’s nachts niet zien zitten, dan kan je altijd blijven overnachten in de buurt van het festival. Neem contact op met een van onderstaande B&B’s of hotels voor een reservatie.

Moerkantheide
Bed & Breakfast – Paardenpension – Fietsverhuur
Moerkantsebaan 139 – 2910 Essen BE
+32 3 667 32 53
www.moerkantheide.be